Als HR medewerker is het eens in de zoveel tijd zover om een leuk personeelsfeest voor het hele bedrijf te organiseren. Leuk om te regelen, maar ook een grote en verantwoordelijke taak. Maak je er een geheel dagje uit van of houd je het bij een knallend feest? Hoe dan ook is de locatie van het feest van enorm belang. In deze blog lees je hoe je de perfecte locatie uitkiest voor een personeelsfeest.

1. Zorg voor een locatie met genoeg capaciteit

Ga jij een personeelsfeest organiseren? Dan is de term “genoeg capaciteit” geheel afhankelijk van het aantal medewerkers waarvoor je een personeelsfeest wilt organiseren. Heb je een klein team dan is het niet nodig om een grote locatie te regelen. Regel jij echter een feest voor een groot bedrijf met meer dan 200 medewerkers is het noodzakelijk om hiervoor een geschikte locatie te vinden. Je wilt dat er voldoende ruimte is voor iedereen. Een stuk dansvloer voor de dansers, maar ook genoeg statafels aan de zijkant en voldoende zitruimte. In de ideale situatie wil je ook nog een buitenplaats waar de rokers ook tot rust kunnen komen. Dit zijn allemaal factoren waar je hoe dan ook rekening mee moet houden bij het organiseren van een personeelsfeest.

2. Kies een centraal gelegen plaats

De ligging van de locatie voor het personeelsfeest is ook van enorm belang. Je wilt dat alle werknemers snel en eenvoudig op de locatie aan kunnen komen. Het is dan niet handig om een locatie in het puntje van Limburg, Groningen of zeeland te kiezen. De beste plek voor een personeelsfeest is ergens in het midden van Nederland. Bijvoorbeeld ergens in de buurt van Utrecht. Zo kunnen ook de mensen die van ver moeten komen eenvoudig de locatie bereiken zonder dat de uren in de auto of trein hoeven te zitten.

3. Verzorgde catering

Bij een personeelsfeest is het wel zo fijn als iedereen een hapje en een drankje kan nuttigen. Ben je van plan dit allemaal zelf te regelen? Dat is een behoorlijke klus. Als je deze zorgen liever niet wilt is het slim om te kijken naar een locatie waar ze ook een cateringservice aanbieden. Zo hoef jij tijdens het feest je geen zorgen te maken dat er mensen zonder eten of drinken zitten, want dit regelt de locatie helemaal voor je. Dan kan jij als HR-medewerker ook lekker genieten van het feest in plaats van dat je nog van alles moet regelen op het feest zelf.